Jackrusselinterrieri

Jackrusselinterrieri on Iso-Britanniasta kotoisin oleva räjähtävä energiapakkaus. Rotu on jalostettu erityisesti menemään maanalaisiin luoliin riistaa jahtaamaan ja tämä näkyy sen pienessä mutta vahvassa ruumiinrakenteessa. Kyseessä on ennen kaikkea vahva, toimelias ja notkea työterrieri, jolla on tarkkaavainen ja älykäs ilme. Jackrusselinterrieri on rohkea ja peloton, mutta saman aikaisesti erittäin ystävällinen pieni energiapesä.

Jackrusselinterrieri on painoltaan ainoastaan 5–8 kiloa. Rodun karva voi olla sileää, karheaa tai jopa karkeaa. Turkin valkoisen värin tulee olla kuitenkin olla hallitseva, vaikka siinä saakin olla mustia, ruskeita tai jopa molempia merkkejä. Turkki on lyhyt ja hyvin helppohoitoinen.

Luonteeltaan jackrusselinterrieri on energinen koira, joka hakeutuu luonnostaan pelottomasti tapahtumien keskipisteeseen. Rodulle on hyvin tyypillistä vahva innostus kaikenlaista toimintaa kohtaan mikä tekee siitä aivan mainion agility-kaverin. Jackrusselinterrieristä löytyy myös räjähtävää nopeutta eikä sen mielestä mikään este ole sille mahdoton. Kolikon kääntöpuolena on, että rotu on rajattomasta itsevarmuudestaan johtuen myös melko onnettomuusaltis. Jackrusselinterrieri tottelee omistajaansa hyvin, kunnes joku muu asia kiinnostaa sitä enemmän. Rotua ei välttämättä ottaa perheeseen, jossa on sitä huomattavasti suurempia koiria. Jackrusselinterrieri saattaa tulistua nopeasti, eikä anna hevillä periksi oli vastassa kuinka iso kaveri tahansa. Yhteydenotoissa käy kuitenkin usein pienen terrierin kannalta huonosti.

Muuten jackrusselinterrieri sopii niin maalle kuin kaupunkiin. On kuitenkin muistettava, että pieneksi koiraksi rotu vaatii huomattavan määrän liikuntaa. Liian vähälle toiminnalle jäävä jackrusselinterrieri muuttuu helposti kodin täystuhoksi.