Huomioi nämä ottaessasi koiranpennun

Tassujen tepsutus, anova katse ja vinhasti heiluva häntä. Koiranpennulle on hyvin vaikea sanoa, ei. Koirakuumeen iskiessä kannattaa laittaa vähän jäitä hattuun ja pysähtyä hetkeksi miettimään seuraavia asioita. Pennun tulee ennen kaikkea olla sopiva omaan elämäntilanteeseen ja perheeseen. Koiraa ei koskaan pidä hankkia säälistä eikä koira missään tapauksessa käy lapselle lahjaksi. Koirassa on paljon vastuuta, eikä se voi olla täysin lapsen harteilla. Kullan arvoista on myös pitää mielessä, että pentu kasvaa hyvin nopeasti ja pieni söpö nyytti on muutamassa kuukaudessa suuri sohvan valtaaja. Koiranpennun hankkiminen on monen vuoden sijoitus ja sitoumus, joka kyllä palkitsee.

Pentua valitessa tulee huomio kiinnittää ennen kaikkea pentueen vanhempiin. Ei omena kauas puusta putoa, kuten sanotaan. On myös pidettävä mielessä, että suuri osa koirista on alun perin jalostettu tiettyä työtehtävää varten ja tällaiset koirat tylsistyvät vääränlaisessa perheessä helposti. Seurauksena on yleensä epätoivottua häiriökäyttäytymistä. Rodun lisäksi asumismuoto vaikuttaa myös ratkaisevasti pennun valintaan. Osa koirista tarvitsee enemmän tilaa kuin toiset.

Koiranpentu kuitenkin tutkii uteliaana maailmaa ja kokeilee rajojaan eikä materiaalisilta vahingoilta voi täysin välttyä. Koiranpennulle on hyvä olla tarjolla leluja, joihin se voi purkaa puruvimmaansa luvan kanssa. Pentu kaipaa lempeää kuria ja ennen kaikkea kärsivällisyyttä leikkiseuran lisäksi. On muistettava, ettei pentu itsestään opi tavoille, vaan se vaatii omistajalta paljon työtä.